I forbindelse med årsskiftet fra 2017 til 2018 udtaler Filosof Anders Fogh Jensen om tømmermændenes fordele i diverse lokale dagblade.

 

”Vi kan hurtigt blive enige om, at det er træls at have ondt i hovedet og kvalme dagen derpå, men det gode er, at man opgiver at være perfekt, når man har tømmermænd. Nytårsdag er jo nærmest en kollektiv træthedsdag, hvor der er en slags samhørighed omkring, at man ikke behøver være så dygtig og jagte flotte titler til sit cv.”

”Man kan på sin vis sige, at tømmermændene er det modsatte af anoreksi. Man er nærmere orektisk, fordi man går i den helt modsatte grøft og æder sig igennem alt det, et moderne menneske ellers forsværger at spise til hverdag. Jeg siger ikke, at vi bør få en større burgerkultur hertillands, men alligevel er der måske i nogle henseender behov for, at få en tømmermændskultur, fordi tømmermændene får os til at slappe mere af og hvile i os selv.”
”Tømmermænd handler på sin vis også om kontroltab, og de kan give et lille billede af, hvad verden også kunne være. Et samfund med mere ro simpelthen. I disse år bruger vi mennesker utrolig meget krudt på at bebrejde os selv for, at vi ikke lever op til idealbilledet af os selv, men de tanker dropper vi, når vi har tømmermænd.”