PROFESSIONEL FILOSOFISK SPARRING

&

Livssamtaler

 

Filosoffen Anders Fogh Jensen tilbyder sin årelange erfaring med filosofiske samtaler, konsultation, vejledning, supervision og terapi til samtaler i professionelt og personligt regi.


Professionel filosofisk sparring

- Samtalerne retter sig til alle, der arbejder med mennesker i dilemmafyldte jobs. Det er bl.a. psykologer, psykoterapeuter, socialrådgivere, ledere, der søger orientering i deres problemer og horisont for deres tanker. 

- I sit indhold henvender samtalerne sig således til alle, der tumler med eksistentielle, etiske, organisatoriske, psykologiske eller andre typer af spørgsmål – og som har brug for at få vendt eller ordnet tankerne. Det kan være, at du søger livssparring med én, der tænker anderledes end dig selv - eller måske netop tænker lidt som dig til forskel fra dem, du har omkring dig.


Livssamtaler

Livssamtalerne handler om dit liv og er rettet mod overblik, ændrede livsomstændigheder, nye forståelser eller begreber til at sætte det, der sker eller er sket ind i en ramme. At jeg er filosof betyder ikke, at du skal kunne eller komme med noget filosofi, men at jeg bruger min baggrund i mit fag med 2500 års livsvisdom, og en god portion erfaring med at begrebsliggøre noget ellers diffust. Livssamtaler er ikke tænkt som terapeutiske samtaler, om end det både kan være lindrende og energigivende, når ting og tanker falder lidt på plads.


At gå til Filosoffen handler om at blive klogere på sig selv, sin tid, sin verden, og forholdet imellem de tre. Det er en gammel tradition for samtaler om natten og dagen, lyset og mørket, mulighed og nødvendighed, verden, de mellemmenneskelige strukturer og ens plads i dem – også meget konkret. Til forskel fra mange psykologiske samtaler handler de filosofiske samtaler ikke primært om årsager fra dit liv, men om livet set fra dit synspunkt. Om de helt store ting i det små og det konkrete.

 

Anders Fogh Jensen er filosof med en lang erfaring indenfor samtaleterapi, supervision af psykologer, som organisationskonsulent og med ledersparring. Han har beskæftiget sig med filosofi i mere end femogtyve år som forfatter, foredragsholder og samtalepartner, og han arbejder ud fra det udgangspunkt, at filosofien skal virke til at tænke bedre for at leve bedre.

Han er desuden forfatter til bogen Narrative samtaler – Forklaringer fra Maskinrummet.

Læs mere om bogen her.


Praktiske oplysninger

Silkeborg
Sted: Vejlsøhus, Vejlsøvej 51, 2. sal, 8600 Silkeborg
Tid: Samtalerne varer 1,5 time og finder sted på fredage
Pris: 1.800 kr. + moms

 

 København:

Sted: Det eksistentielle hus

Gammel Mønt 14, 1. sal,

1117 København K København

Tid: Samtalerne varer 1,5 time og foregår på følgende datoer: 

3/3, 28/4, 23/6, 17/8, 25/10 

Pris: 2.000 kr. + moms 

 

 

 

Download en flyer til at tage med dig her

 

 

Det sagde andre:


    På rejsen gennem livet kommer spørgsmålene, hvem er jeg? Hvem skal jeg rejse med? Hvilke ulykker og fejl vil jeg gerne undgå? Og hvordan vil jeg gerne have det i fremtiden? Kærlighed, arbejdsliv, faglige valg, børn og livets kompleksitet og enkelhed. Sammen med Lea Gry von Cotta-Schønberg bookede jeg tid hos filosoffen Anders Fogh Jensen, og han gav os - på sin meget nærværende og relationelle facon - en meget tryg ramme for at tale om vores livs store spørgsmål. To samtaler på to dage. Og tusind tak, Anders - jeg kunne have sovet hele vejen hjem i bilen. Du satte mig og Lea ind i en tryg ramme, hvor vi på hverdagssprog fik vendt vigtige spørgsmål og udfordringer i vores liv som individer og som rejsepartnere i livet. Jeg anbefaler at bruge nogle timer i Anders’ selskab, hvis I har noget på hjerte, der ikke lige løses ved en walk and talk. Jeg vil blot sige: det var det hele værd.

    Ps. Jeg er fra Esbjerg og mand - og jeg må sgu indrømme det letter også i en stor mands krop at få tingene ud af munden.


    - Mogens Seider

    Vi har de sidste par dage brugt timer i selskab med filosoffen Anders Fogh Jensen. Jeg tilslutter mig fuldstændig Mogens’ refleksioner og vil gerne her sige, at uanset om man kan have brug for fælles- eller enerefleksion i sit faglige liv, i sin personlige sfære, eller bare som mennesker, så er livssamtaler hos Anders virkelig anbefalelsesværdigt. Hans åbne spørgsmål, hans kæmpe filosofiske indsigt i hverdagslivet og evne til at fange og perspektivere ens ord, tanker og dilemmaer er forbilledlige. Jeg kan varmt anbefale at bestille livssamtaler hos Anders, hvor du selv vælger indholdet, uanset om det er fagligt eller personligt. En anden måde at blive klogere på.

    - Lea Schønberg