De danser alene - Teaterstykke

Midt på dansegulvet kan man føle sig meget mærkeligt til mode. Man står der, og ved ikke rigtigt, hvem man danser med, hvordan og hvorfor. Men man ved, at man skal udstråle glæde, overskud og energi.
Det er projektsamfundets dans. Et samfund, hvor et stort antal forbindelser opstår og forgår hurtigt igen. Hvor reglerne er væk, og det handler om at sige ja til det hele. Det er en positivitetskultur, hvor alting er muligt, men intet er sikkert.

DE DANSER ALENE er ikke en forestilling om dans. Men et forsøg på at vise, hvordan hele vores kultur og de sociale bånd har ændret sig de sidste fyrre år. Fra et samfund med klare retningslinjer og forudsigelighed til et projektsamfund fyldt med midlertidige engagementer, ad hoc-løsninger, overfladiske relationer og halve aftaler. Som menneske i projektsamfundet skal du være udadvendt, fleksibel og omstillingsparat – og det skræmmende er ikke længere at blive udnyttet, men ikke at blive udnyttet.

Pressen skrev:


★★★★★ 
“Hjerneudfordrende teater, hvor ord og sceniske billeder konstant ægger vores verdensbillede” (JP)
★★★★★ 
“Fantastisk underholdende og tankevækkende forestilling!” (Den 4.Væg)
★★★★ “Flot dramatikerdebut med en præcis, provokationspirrende tekst” (Berlingske)
★★★★★★  “En perle af en moderne, filosofisk forestilling” (Kulturkupéen)
★★★★★ Intellektuelt stimulerende (Cph Culture) 
★★★★ “Et vittigt og ironisk lærestykke” (Gregers DH)

D.25. februar 2017 tog filosof Anders Fogh Jensens tanker om projektsamfundet en ny form. Filosoffen debuterede nemlig som forfatter til et helt dramatisk værk med hvilket man kunne opleve projektsamfundet udspille sig. DE DANSER ALENE er en forestilling om det moderne projektmenneske i de uendelige muligheders manege, hvor midlertidighed, ad-hoc løsninger og halve aftaler er implicit, men gældende dagsorden. Kravene til mennesket i projektsamfundet er mange – og is i maven er en dyd. Stykket tager dig med ind i hovedpersonen Katrines liv og viser dig, hvad de vilkår, der er vores alles vilkår, gør ved hende – og hvad det gør ved dig.

DE DANSER ALENE er ikke en forestilling om dans. Men et forsøg på at vise, hvordan hele vores kultur og de sociale bånd har ændret sig de sidste fyrre år. Fra et samfund med klare retningslinjer og forudsigelighed til et projektsamfund fyldt med midlertidige engagementer, ad hoc-løsninger, overfladiske relationer og halve aftaler. Som menneske i projektsamfundet skal du være udadvendt, fleksibel og omstillingsparat – det skræmmende er ikke længere at blive udnyttet, men ikke at blive udnyttet.

DE DANSER ALENE, som opsættes af Mammutteatret, er en forestilling om at være projektmenneske i mulighedernes uendelige manege.

Medvirkende: Katrine Greis-Rosenthal, Thue Ersted Rasmussen, Tina Gylling Mortensen, og Henrik Birch.

Instruktion og scenografi: Egill Pállson.

DE DANSER ALENE havde premiere d.25. februar på Rialtoteatret i København.

De danser alene - begrebsforklaringer

De danser alene - anmeldelser

Inspirationsmateriale og pressemeddelse