Dannelse

  

Hvorfor er dannelse så vigtig? Her kommer argumenterne:

Dannelsen er altid truet, fordi den er noget ekstra. Den bliver betragtet som flødeskum eller luksus, og kan derfor altid skæres væk. I dette foredrag viser filosof Anders Fogh Jensen, hvorfor det er så farligt at misforstå sig på dannelse, og hvilke former for barbari, vi risikerer at få, hvis vi nedprioriterer dannelse.

Hvad er dannelse egentlig? Skoler, gymnasier og ikke mindst højskoler forholder sig til dannelse. Emma Gad gjorde det også. Dannelse er blevet et kampbegreb. I foredraget stiller vi skarpt på, hvad dannelse er, og hvad det ikke er. Og hvordan man kan arrangere miljøer, hvor dannelsen kan hænde, når nu man ikke kan kontrollere den.

Foredraget er en hyldest til dannelsen, men det er også et skarpt oplæg til diskussion om,  hvorfor det dannede menneske ikke bare er mere menneskelig, men også hvordan dannelse er forbundet til at have en human kultur og et hensynsfuldt samfund. Hør hvordan dannelsen står i spænd mellem det gode og det farlige.

 

Anders Fogh Jensen blev udpeget af Undervisningsministeriet til at udlægge gymnasiereformen for landets rektorer angående dannelse, og han er som arrangør af dannelsesrejser særligt engageret i netop dannelse.

Det sagde andre:

"Meget stor tilfredshed fra kollegerne i salen. Der blev virkelig masseret og flyttet rundt på de små grå. Tak for det! Og så doseret med både humor og alvor. Jeg er personligt meget, meget glad for at du fandt tid til at adressere en lille, men som jeg ser det, enorm relevant og super samfundsansvarlig del af uddannelses-Danmark: De private gymnasier."
Jimmy B. Nielsen - Danske Private Skoler