Pseudoarbejde

15.05.2018 - 19:30

  • Tirsdag 15. maj kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Tilkøb af bog Pluspris 230 kr. Pris uden abonnement 300 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Filosof Anders Fogh Jensen og antropolog og forfatter Dennis Nørmark folder i en ny debatbog ud, hvordan de ser at vi som samfund i stigende grad omgiver os med forskellige grader afmeningsløst arbejde – lige fra sygehuspersonalet, der ikke kan tage sig af patienter, fordi de bruger mere tid på at dokumentere, til HR-medarbejdere, kommunikationsfolk og konsulenter, der i et væk udarbejder ledelsesstrategier, årsrapporter, managementkurser og powerpoint-show og andet nonsens, der aldrig bliver brugt. Eller overfloden af exelark, målinger og nye systemer, der allerede et par måneder efter udskiftes til noget andet eller bare lægges på hylden.
Vi har med andre ord fået mere og mere travlt – med at lave ingenting.

Anders Fogh Jensen og Dennis Nørmark kalder på et opgør med en gammeldags måde at tænke arbejde på, og giver samtidig et bud på, hvad enhver kan gøre som arbejdstager eller leder, og hvad vi kan gøre som samfund. For ifølge dem er det på tide at tænke og handle anderledes, hvis ikke vi skal blive til grin overfor både vores fremtid og vores fortid og begå århundredets største dumhed. Men det kræver et opgør med et af vor tids største tabuer: Pseudoarbejdet.

Denne aften i Pressen kan du blive klogere på hvad dét er for en størrelse, når Politikens Per Michael Jespersen spørger dem, hvad det er, udfordrer dem på graden af truslen fra det – og hvad det er de mener, vi kan gøre ved det.

Link