Bæredygtighed

 

Vi lever i en klimakrise og det må vi forholde os til. Og vi lever i en tid, hvor bæredygtighed er på alles læber. Den sociale indignation synes at være overtaget af en bekymring for fremtidens klima. Hvad enten man er virksomhed eller offentlig institution, politiker, ansat eller leder bliver man nødt til at forholde sig til at bæredygtighedsbegrebet er i omløb og bliver taget alvorligt.

Filosoffen Anders Fogh Jensen tager jer i dette foredrag igennem bæredygtighedens historie og skærer bæredygtighed til i en anvendelig definition. Han kortlægger bæredygtighed indenfor forskellige områder og anviser en ny vej til at tænke eksistentiel bæredygtighed.

 

·      Klimabekymringens historie og omfang

·      Definition af begrebet bæredygtighed og anvendelse

·      Lancering af en måde at tænke eksistentiel bæredygtighed

 

 

Det sagde andre om foredraget:

Det var utroligt godt og vi fik rigtigt  positive tilbagemeldinger fra deltagerne. - Den Frie Lærerskole

 

 

En stor tak til Anders, som på inspirerende vis bl.a. fortalte om myter og satte problemstillinger om bæredygtighed i brugbart perspektiv. Oplægget dannede grundlag for vores videre arbejde med at få bæredygtighed bedre integreret i vores målsætninger og organisationsstrategi, hvilket blev hjulpet godt på vej af Anders, som tilpassede oplægget og inddragede Granhøjens arbejde omkring bæredygtige fællesskaber og bæredygtig behandling. - Grete Mikkelsen, direktør.