Narrative samtaler

 

 

- Vil du kende din kærestes værdier?

- Har du tænkt over, hvilke værdier der egentlig styrer din arbejdsplads?

- Er du i forbindelse med det, der er vigtigt for dig? Og hvad er det?

At være forbundet med det, der er vigtigt for os, og at tale om de store værdier i hverdagens små handlinger, er ikke altid det letteste for os. Men det kan blive meget lettere, hvis vi forstår at stille os selv og andre de rigtige spørgsmål. Ved at skrue øret rigtigt på og indstille sig på at lytte efter intentioner og at spørge ind til bestræbelser, kan vi hjælpe et andet menneske og os selv til en klarhed over de værdier, vi står for, og som er virkende.

Hvad er narrative samtaler og hvordan kan de hjælpe med at blive et bedre menneske og at klarlægge, hvilke værdier, der er vigtige at værne om?

De nye narrative samtaler er et dobbelt etisk anliggende: Det handler om at blive et bedre menneske ved at blive bedre til at lytte og spørge, og det handler om at blive klar over, hvilke etiske værdier, det er vigtigt at værne om og fremme.

- Du kan bestille Anders Fogh Jensen til at komme ud og undervise dig og dine kolleger i disse nye narrative samtaler. Det kan være alt fra en enkelt dag til et længere skræddersyet forløb.

- Du kan også bestille et foredrag eller en undervisningsdag, hvor Anders Fogh Jensen forklarer hvad det er for teoretiske tanker og intentioner, der ligger bag.

- Du kan få Anders Fogh Jensen som supervisor, ledelsessparringspartner eller som din filosofiske samtalepartner.


 

I sin bog Narrative samtalerForklaringer fra Maskinrummet har filosoffen Anders Fogh Jensen dissekeret såkaldte narrative samtaler og restaureret dem, så de nu fremstår som en tidssvarende palet af gode spørgsmål at stille sig selv og hinanden, der ud over at handle om personlige værdier, handler om vores anknytning til fælles værdier. Bogen kan anskaffes her.

Anders Fogh Jensen har i mange år arbejdet som narrativ supervisor, terapeut og underviser og arbejder nu som filosof, forfatter og filosofisk samtalepartner. Han er bl.a. underviser og supervisor for ledere, psykologer og psykoterapeuter.